Nieuws-Details

proWIN registreert een stabiele zakelijke situatie en breidt uit

proWIN gebouw Zeppelinstraße 16, 66557 Illingen

Balans voor het jaar 2021

proWIN Winter GmbH maakt de balans op voor het jaar 2021: het directe verkoop bedrijf is dynamisch door het tweede pandemiejaar gekomen. In het 26e bedrijfsjaar kon proWIN weer stabiele, positieve resultaten boeken. De resultaten van vorig jaar bevestigden dat het omzetniveau gehandhaafd kon worden. In 2021 werd een cumulatieve omzet van 286 miljoen euro gegenereerd. Procentueel kan dit als volgt over de drie proWIN productdivisies verdeeld worden: 82 % schoonmaak, 15 % cosmetica en 3 % diervoeding.

Cijfers medewerkers en verkooppartners op 31.12.2021: aan het eind van het jaar werden er 156.000 vrije handelsagenten geregistreerd. Dit komt overeen met 19.500 nieuwe verkoopaanvragen.

In de kantoorsector werden in 2021 37 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd. Op 31.12.2021 waren er in het gehele proWIN bedrijf 217 medewerkers in vaste dienst.

In 2021 werd proWIN Winter GmbH winnaar van de "Großer Preis des Mittelstandes"-wedstrijd in de regio Rheinland-Pfalz/Saarland. Doorslaggevende criteria voor de onderscheiding waren: de algemene ontwikkeling van de onderneming, het scheppen van banen en baanzekerheid, innovatie en modernisering, betrokkenheid bij de regio en klantenservice.

Ook in 2021 vond het grootste gedeelte van de product presentaties online plaats. Het digitale verkoopkanaal heeft een stevige stempel gedrukt en heeft aanzienlijk bijgedragen tot de stabiele situatie van de onderneming.

Het concept "thuiswerken" heeft zich in het hele bedrijf bewezen. De flexibiliteit die daaruit voortkomt heeft zich vooral onder de pandemiebepalingen bewezen en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het veiligstellen van de werkprocessen.

proWIN Bildung und Service GmbH heeft de digitale oplossingen van zijn opleidings- en seminaraanbod verder uitgebouwd en de afstemming op de proWIN verkoop aangescherpt: ook met behulp van een eigen ontwikkelde proWIN app. In de proWIN Akademie vertrouwt men op de mix van persoonlijke en digitale evenementen.

De veantwoordelijke personen trekken een positieve conclusie uit de hybride oplossingen. proWIN bedrijfsleider Michael Winter: „De digitale oplossingen bieden ons zowel administratief als in de verkoop meer flexibiliteit dan ooit. Zelfs onder de uitzonderlijke omstandigheden van de pandemie konden wij zo onze directe verkoop op koers houden. Onze klanten en verkooppartners zijn enthousiast over het flexibele aanbod. Daarmee bereiken we een nog bredere, deels geheel nieuwe doelgroep. We maken gebruik van de voordelen van beide demonstratie-modellen en bieden volgens proWIN traditie premium kwaliteit op het gebied van producten, advies en service.“

proWIN heeft in 2021 meer dan 4 miljoen euro geïnvesteerd in de hoofdvestiging in Illingen-Uchtelfangen: op het adres "Zeppelinstr. 16“ zijn na een uitvoerige verbouwing en uitbreiding de proWIN afdelingen magazijn, logistiek en kwaliteit evenals de boekhouding en buitenland verhuisd naar een totaal oppervlak van 650 vierkante meter. De bedrijfsinterne opslagruimte zal nog voor het einde van dit jaar de voltooiing van de verhuizing markeren.

De onderneming maakt de regio sterker: proWIN vertrouwt steeds meer op regionale bedrijven en ondernemingen.

Uitbreiding buitenland activiteiten

In het kader van de internationalisering zijn tot nu toe vier buitenlandse dochterondernemingen opgericht: proWIN international France Sàrl, proWIN Nederland B.V., proWIN Belgium GmbH en proWIN Italia Srl.  Andere landen volgen.

2022

Met ingang van 01.01.2022 hebben de beide oprichters Gabi en Ingolf Winter zich teruggetrokken uit de actieve dagelijkse werkzaamheden. Ze fungeren als leden van de Raad van Commissarissen en zullen in deze functie in de toekomst bijdragen aan het nemen van belangrijke beslissingen.

proWIN blijft een familiebedrijf. De volgende personen behoren tot de bedrijfsleiding: mede-oprichter Stefan Schäfer en bedrijfsopvolgers Michael en Sascha Winter.

1 januari van het jaar 2022 ging veelbelovend van start. De positieve ontwikkeling is ook het gevolg van de introductie van het nieuw gelanceerde product BURNEX – een oven- en grillreiniger op ecologische basis. Binnen een maand werden er ca. 150.000 exemplaren verkocht. De nieuwkomer vult het aanbod van de naturlich proWIN lijn aan. proWIN werkt consequent aan het uitvoeren van zijn ecologische doelen. De productlijn "naturlich proWIN" uit het Symbiontische Reinigung® productsegment wordt gekenmerkt door natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen en milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal van recycling materiaal (recyclaat). Alle daarin opgenomen reinigingsmiddelen voldoen aan de hoge normen van ecologische was- en reinigingsmiddelen en zijn gecertificeerd volgens ECOCERT Greenlife.

proWIN blijft aanzienlijke bedragen investeren in de succesvolle positionering op de nationale en internationale directe verkoop markt. Innovatie en uitbreiding zijn de kernthema's op alle niveaus van de onderneming. Hieronder vallen de continue optimalisering van de productlijnen Symbiontische Reinigung, natural wellness en best friends, digitaal leer- en seminaraanbod c.q. virtuele oplossingen, ondersteunende verkoopmaatregelen, de verdere ontwikkeling van de duurzaamheidsstrategie, een geïntegreerd managementsysteem en bouwplannen.

Op de Akademie locatie in Landsweiler-Reden, Schiffweiler, staan de bouwplannen op het punt om uitgevoerd te worden: de eerste schop in de grond is nog in 2022 gepland. Direct in de buurt van de in 2014 gebouwde proWIN Akademie zal een nieuw, modern administratie- en seminargebouw worden gebouwd met een totale netto oppervlakte van ca. 1800 m2. Het investeringsbedrag wordt geraamd op 8 miljoen euro.

Volgens de stand van 1 maart 2022 werken er in totaal 221 medewerkers bij proWIN: 189 op de hoofdlocatie in Illingen, 29 in Schiffweiler. Als werkgever is proWIN dus een constante factor in de regio.

proWIN ziet zichzelf als aanbieder van zakelijke mogelijkheden: steeds meer mensen besluiten om deeltijds of voltijds als verkooppartner met proWIN samen te gaan werken. Tot het Europese verkoopteam behoren momenteel (stand 1 maart 2022) 158.500 ingeschreven verkooppartners en zij zijn de merk ambassadeurs van het bedrijf.

Met zijn personeelsbeleid versterkt proWIN het thema combinatie van gezin en werk. De onderneming werd reeds in 2014 gecertificeerd met het IHK-keurmerk "Familienfreundliches Unternehmen" en werd sindsdien nogmaals twee keer succesvol gehercertificeerd. De gezinsondersteunende randvoorwaarden zullen achtereenvolgens overeenkomstig de wettelijke voorschriften en mogelijkheden verder worden ontwikkeld. Ouderschapsverlof, de betaalde time-out, dat ouders na de geboorte van hun kind voor hun gezin kunnen opnemen, wordt ook door steeds meer vaders gebruikt.

proWIN leeft voor gelijke kansen op alle niveaus: op administratief gebied is het percentage vrouwen momenteel meer dan 50 procent, in de verkoop zelfs 98 procent. Zowel het salaris- als het verkoop provisiesysteem richten zich op geslachtsonafhankelijke factoren.

Helemaal boven aan de agenda staat – naast de duurzame en toekomstgerichte oriëntatie van het bedrijf – nog steeds maatschappelijke betrokkenheid evenals de inzet voor het milieu en op sociaal gebied. Deze inzet wordt gemanaged door de twee proWIN stichtingen (proWIN stichting en proWIN pro nature stichting). Als voorbeeld kunnen de snelle hulp bij de watersnoodramp in Ahrtal vorig jaar worden genoemd en momenteel in het kader van de Oekraïne-oorlog. De ondersteuning voor Oekraïne bedraagt momenteel rond de 200.000 euro.

Ook in de toekomst maakt de sponsoring een vast deel uit van het vestigingsbeleid. De inzet op regionaal verenigingsniveau en met betrekking tot jeugdwerk zal worden voortgezet.

proWIN in het kort – Stand 1 maart 2022


proWIN Winter GmbH: sinds 11.11.1995

  • Door de eigenaar geleid direct verkoopbedrijf met hoofdkantoor in Illingen (Saarland)
  • Bedrijfsleiding: Sascha en Michael Winter evenals Stefan Schäfer, Raad van Commissarissen: Gabi en Ingolf Winter
  • Bedrijfsportfolio: verkoop van hoogwaardige producten uit de kernsegmenten productdivisies Symbiontische Reinigung® = reinigingsartikelen en -benodigdheden, natural wellness = beauty- en wellness-producten, best friends = premium diervoeding voor honden en katten evenals verzorgings- en aanvullende producten
  • In totaal omvat het assortiment meer dan 400 verschillende producten
  • Meer dan 158.500 proWIN verkooppartners in Duitsland en de aangrenzende landen
  • Volgens de stand van 1 maart werkten er 221 werknemers in vaste dienst bij proWIN op verschillende locaties in het Saarland.
  • In 2021 werd proWIN Winter GmbH winnaar van de 27e ondernemingsprijs "Großer Preis des Mittelstandes“ regio Saarland/Rheinland-Pfalz.

Buitenlandse ondernemingen

  • Opgerichte buitenlandse dochterondernemingen in het kader van de internationalisering: proWIN international France Sàrl, proWIN Nederland B.V., proWIN Belgium GmbH en proWIN Italia Srl.
  • Bedrijfsleiding: France Sàrl, proWIN Nederland B.V. en proWIN Italia Srl: Michael Winter en Stephan Kropf, proWIN Belgium GmbH: Michael Winter en Medeni Sisamci.

Heeft u nog vragen?

Neem dan gerust contact op met het proWIN pers team: e-mail: presse@prowin.net

proWIN pers en proWIN pers contact

proWIN pers

proWIN pers bevat informatie voor uw redactionele berichtgeving.

proWIN pers contact

Hebt u nog vragen? Neem contact op met het proWIN voorlichtingsteam.

Ga terug