Duurzame milieubenadering loopt als een rode draad door het hele bedrijfsbeeld van proWIN.

Milieu

proWIN Winter GmbH - een groen merk

Sinds april 2019 draagt proWIN Winter GmbH het GREEN BRANDS keurmerk - een branche overschrijdende, onafhankelijke onderscheiding voor ecologisch duurzame merken.

Ecologie maakt een belangrijk deel uit van de proWIN bedrijfscultuur - proWIN zet zich al jaren in voor het natuurbehoud en dat is terug te zien in alle aspecten van het bedrijf.

Ecologisch denken in de proWIN centrale

De kantoorgebouwen zijn ontworpen volgens de nieuwste energie-efficiëntie normen - voor de bouw zijn milieuvriendelijke bouwmaterialen gebruikt. Met behulp van een fotovoltaïsch systeem wordt zonne energie omgezet in milieuvriendelijke elektriciteit en geleverd aan het net. Als vooraanstaand lid van het Saar Milieupact let proWIN bovendien ook op milieubewuste productie en korte transportafstanden.

Sinds 2019 betrekt proWIN Winter GmbH zijn volledige elektriciteitsbehoefte uit 100 % groene stroom uit duurzame istallaties voor hernieuwbare energie. De getoonde bedrijfsverantwoordelijkheid voor ons klimaat werd bevestigd door de uitreiking van het ecostroom-certificaat door Klimainvest Green Concepts GmbH.

proWIN producten - van nature ecologisch

Om het milieu te beschermen, biedt proWIN een 3-fasen reinigingsconcept aan:

  • Stap 1: mechanische reiniging zonder additionele reinigingschemicaliën - puur met proWIN vezels/systemen en water.
  • Stap 2: extra gebruik van ecologisch gecertificeerde producten uit de "naturlich proWIN" lijn - met een zeer hoog gehalte ingrediënten van natuurlijke oorsprong - volgens de ECOCERT "Ecodetergent" standaard. Detergent gecertificeerd door ECOCERT Greenlife volgens de ECOCERT "Ecodetergent" standaard verkrijgbaar op https://detergents.ecocert.com/en/.
  • Stap 3: aanvullend gebruik van onze power producten – ook deze met geselecteerde ingrediënten volgens milieu- en functionele aspecten

Stap 2 en 3: proWIN Symbiontische Reinigung - maximale effectiviteit met maximale bescherming van het milieu door het samenspel van microvezels en chemie: 1+1=3.

Betere CO2-balans door concentraten en het gebruik van recyclaat

proWIN vertrouwt op concentraten en dus op een zuinig gebruik van grondstoffen. Met een geringe inzet van chemicaliën in de reinigingsoplossing en besparing op verpakkingen en buitenverpakkingen bereiken we een veel betere CO2-balans. Bovendien wordt het hergebruik van gerecycleerde materialen in nieuwe producten verder uitgebreid en hierdoor worden hulpbronnen gespaard en binnen de materiaalkringloop gehouden.

Milieubewust, ook in de logistiek

Door het innovatieve AIRBAG-systeem heeft proWIN geen vul- en verpakkingsmateriaal nodig bij de verzending van de goederen. Ook grootverpakkingen of navulverpakkingen zijn terug te vinden in het assortiment en voorkomen extra verpakkingsafval. proWIN heeft bedrijfsoverschrijdend als doel om een verantwoordelijke benadering van het milieu te versterken.