proWIN hanteert een hoge kwaliteitsnorm - zowel voor de producten als voor het bedrijf.

proWIN kwaliteit en productveiligheid

Onze medewerkers, verkooppartners, zakenpartners, leveranciers en externe controle-instanties hebben allemaal één doel voor ogen: kwaliteit voor u.

Veilige producten

Productveiligheid en -kwaliteit vormen de basis voor succes op lange termijn. Sinds de oprichting van het bedrijf is verantwoordelijkheid voor mens en natuur de basis van onze activiteiten.

Samenwerking - de sleutel tot succes

Bij de selectie van haar producenten vertrouwt proWIN op efficiënte partners die producten van hoge kwaliteit vervaardigen.

Knowhow en de modernste technologieën spelen een even belangrijke rol als duurzaamheid en milieubescherming.

We willen ons voortdurend verbeteren

Interne testprocedures en de regelmatige controle van inkomende goederen op basis van vaste testcriteria vormen de basis van onze kwaliteitsgarantie.
We hebben de ambitie om onze processen en producten voortdurend te verbeteren. Voor dit doel zijn we voortdurend met onze partners in gesprek.


Vrijwillige kwaliteitsgarantie

proWIN laat ook onafhankelijke laboratorium- en producttests uitvoeren door gerenommeerde instituten. De productielocaties van de proWIN producten worden ook gecontroleerd door geautoriseerde extern uitgevoerde audits.

ECOCERT is een organisatie voor de certificering van ecologische of biologische producten. De basisprincipes van de norm zijn de bescherming van de aarde en haar natuurlijke grondstoffen, de bescherming en informatie van consumenten en de vermindering van onnodig afval en afvalwater. ECOCERT test onder andere was- en reinigingsmiddelen. Enkele producten uit het Symbiontische Reinigung-segment dragen het keurmerk volgens de ECOCERT "Ecodetergent" standaard. Detergent gecertificeerd door ECOCERT Greenlife volgens de ECOCERT "Ecodetergent" standaard verkrijgbaar op https://detergents.ecocert.com/en/.

Dermatest controleert producten op huidverdraagbaarheid. Enkele producten uit het natural wellness-segment zijn beoordeeld als "zeer goed".

De IASC (International Aloe Science Council) is gespecialiseerd in de kwaliteitswaarborging van aloë Vera producten. De aloë vera producten van proWIN dragen het IASC-keurmerk.

Op het gebied van cosmetica biedt proWIN verschillende productlijnen aan. Het assortiment bevat ook producten zonder declarabele allergene geurstoffen en volledig geurstofvrije producten, zoals bv. de sensitive producten. Daarom zijn ze ook geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor geurstoffen. Hun huidverdraagbaarheid wordt bevestigd door de Deutschen Allergie- und Asthmabund e. V. (daab).

Het productlabel OEKO-TEX® STANDARD 100 certificeert de onschadelijkheid van textiel. Enkele proWIN textielproducten dragen dit label.

Het GS-keurmerk wordt toegekend aan apparaten die zijn getest op veiligheid en gezondheidsbescherming en die verder gaan dan de wettelijke vereisten. Consumenten kunnen met het GS keurmerk in één oogopslag zien dat ze een veilig product kopen dat fabrikantonafhankelijk is beoordeeld.

Wij willen het juiste doen

Wij zijn toegewijd aan mens en milieu. Daarom ondersteunen wij uiteenlopende projecten met onze bedrijfseigen stichtingen.

De proWIN stichting zet zich in voor zieke en hulpbehoevende kinderen en jongeren over de hele wereld.

proWIN stichting

Maak kennis met de proWIN stichting en haar werk.

Meer Ontdekken
De proWIN pro nature stichting staat voor veelzijdige inzet m.b.t. natuur en milieu – regionaal, supraregionaal en ook in het buitenland.

proWIN pro nature

Maak kennis met de proWIN pro nature stichting en haar werk.

Meer ontdekken