Nieuws-Details

proWIN onderscheiden als Green Brand Germany

Het Saarlandse directe verkoop bedrijf proWIN international is gecertificeerd als groen merk en behoort tot de GREEN BRANDS Germany 2019/2020.

Achter GREEN BRAND staat een internationale, onafhankelijke en zelfstandige organisatie voor merkbeoordeling. Hun gelijknamige keurmerk wordt toegekend aan merken die ecologische duurzaamheid aantoonbaar in de praktijk brengen en dit intern en naar de buitenwereld toe transparant "leven" en communiceren om het bewustzijn te verhogen.

Om de twee jaar wordt de wereldwijd unieke, driestappen gunningsprocedure samen met het internationale, wetenschappelijk instituut voor duurzaamheid SERI (Wenen) en hooggeplaatste en zeer competente juryleden uitgevoerd.

Het evaluatieproces dat ten grondslag ligt aan de nominatie benadrukt de sinds decennia gevolgde weg van de eigenaren - vooral de weg van bedrijfsoprichter Ingolf Winter. Bij de bedrijfsoprichting werd duidelijk gekozen voor duurzaam ondernemerschap en de verantwoordelijkheid jegens het milieu en het klimaat.

proWIN Winter GmbH doorliep succesvol een algemeen certificeringsproces dat gebaseerd is op 63 categorieën. De validatie kent punten toe voor bereiken zoals ondernemingsdoel, milieumanagementsysteem, CSR, emissies, grondstoffenverbruik, transport, waterverbruik, afvalstrategie evenals interne en externe bewustmaking. Er kunnen alleen ondernemingen worden gecertificeerd die een benchmark van ten minste 51 procent bereiken en bovendien bevestigd worden door de jury.

proWIN is op alle essentiële punten geslaagd en hoort nu tot de bedrijven die zich officieel "groen merk" mogen noemen. De onderscheiding honoreert de gehele ecologische betrokkenheid van het bedrijf.

Voor de certificering van het productportfolio bestaan afzonderlijke normen zoals bv. ECOCERT, waar proWIN met een deel van zijn assortiment aan voldoet.

ECOCERT is een organisatie voor biocertificering. Het is opgericht in Frankrijk in 1991 en is momenteel het leidende en grootste bedrijf op het gebied van certificering van ecologische producten. Het onafhankelijke controle- en certificeringsverband ECOCERT werkt volgens strikte richtlijnen en kent twee verschillende keurmerken toe voor de duur van één jaar. proWIN verkoopt met zijn productlijn "naturlich proWIN" al uitsluitend producten die het ECOCERT-keurmerk dragen - er zullen er meer volgen.

In principe geldt. "zo weinig en zo mild mogelijk". Zo dragen enkele producten al het ECOCERT Greenlife-keurmerk waarbij natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen doorslaggevend zijn en milieuvriendelijke verpakkingsmiddelen van recyclingmateriaal (recyclat) worden gebruikt.

Dit maakt ook duidelijk dat:
Het thema duurzaamheid op veel verschillende plaatsen wordt doorgevoerd en dat het een continu proces is.

Ga terug