Nieuws-Details

proWIN kijkt terug op een succesvol zakelijk jaar

Stabiele groei en uitbreiding

Eind 2018 bereikte het netwerk van verkooppartners van het directe verkoop bedrijf voor het eerst 6 cijfers: momenteel zijn er meer dan 100.000 zelfstandige verkooppartners ingeschreven bij proWIN. Dat zijn 12.000 nieuwe overeenkomsten in vergelijking met vorig jaar.

Er werden 11 nieuwe werkplekken gecreëerd.  Dit maakt dat het bedrijf momenteel 166 vaste medewerkers in dienst heeft. De medewerkers van de verschillende afdelingen zijn verdeeld over een hoofd- en nevenlocatie.

Ook in 2018 steeg de omzet. Het stijgingspercentage liep op tot ca. 6 procent. Dit komt overeen met een totale omzet van 195 miljoen euro bruto - rekening houdend met binnen- en buitenlandse eindklantenprijzen. Het leeuwendeel van 82 procent werd gerealiseerd door het productsegment reiniging.

Meer dan een half miljoen proWIN-pakketten afgehandeld

De positieve samenwerking heeft natuurlijk ook een effect op andere bedrijven in het Saarland: LUX, al jarenlang de logistieke partner, verzond het afgelopen jaar weer meer dan 500.000 pakketten. Vanuit Bexbach gaan de producten overwegend naar Duitsland en naar Frankrijk, Oostenrijk, Nederland, België en Zwitserland. In vergelijking met 2017 is het verzendvolume verhoogd met ca. 5 procent.

proWIN zet zich in voor milieu, mens en verenigingen

Ook in 2018 zette proWIN Winter GmbH zich in voor hulpbehoevende kinderen en voor de bescherming van het milieu. Via de beide organisaties proWIN stichting (ondersteuning van hulpbehoevende kinderen in binnen- en buitenland) en de proWIN pro nature stichting (wereldwijde inzet op het gebied van milieu- en natuurbescherming) ging er ca. 1,5 miljoen euro naar sociale en ecologische projecten.

Alleen al in het kader van het proWIN-stichtingsgala, dat voor de tweede keer werd gehouden, konden Saarlandse projecten zich verheugen op 250.000 euro.

Natuurbescherming is onlosmakelijk verbonden met de taak van milieu-educatie. Daarom is er sinds 2018 een stichtingsamenwerking met de Saarlandse ministeries van Onderwijs en Milieu.  Onder de vlag "School van de duurzaamheid" werd een nieuw educatief project gelanceerd. Het project wordt adviserend begeleid door het project van Netzwerk Entwicklungspolitik Saarland e. V. (NES) en de Jugendorganisation des Naturschutzbundes (NAJU).

Verder sponsort proWIN ook de Duitse sportwereld op lokaal en nationaal niveau. Met name de Saarlandse verenigingen die zich ook inzetten voor de sportjeugd, liggen het bedrijf na aan het hart

Nieuw bedrijfspand in de planning

De positieve bedrijfsontwikkeling vereist meer kantoorruimte. In 2018 werden er nieuwbouw-/verbouwingsplannen gemaakt die dit jaar gerealiseerd zullen worden.

Na een succesvolle aankoop van een stuk grond kan proWIN nu ook weer in oppervlakte groeien. Er zijn plannen voor nieuwe gebouwen in industriegebied Illingen-Uchtelfangen. In Landsweiler-Reden wordt naast de proWIN Akademie een nieuw kantoorgebouw gebouwd zodat proWIN Bildung und Service GmbH in de toekomst meer capaciteit beschikbaar heeft voor seminars, conferenties, evenementen en catering. Het biedt kantoorruimte met moderne apparatuur en ruimte voor ca. 170 personen evenals concepten met en zonder catering. De locatie is ideaal; de snelweg is dichtbij, voldoende gratis parkeerplaatsen en een rustige leer- en conferentie omgeving.

 

Terugblik op een kwart eeuw proWIN

2020 zal helemaal in het teken staan van het 25-jarige proWIN-jubileum. De planning voor het feest is al in volle gang. proWIN, dat is het succesverhaal van het kleine directe verkoop bedrijf dat zich heeft ontwikkeld tot een succesvolle concurrent in de branche. Intussen is het bedrijf een sterke partner voor de Saarlandse economie geworden.


proWIN in het kort

proWIN Winter GmbH

 • Oprichting: 23.11.1995
 • Door de eigenaar geleid directe verkoopbedrijf met hoofdkantoor in Duitsland
 • Bedrijfsleiding: Ingolf, Gabi, Sascha en Michael Winter evenals Stefan Schäfer
 • Bedrijfscentrale: 66557 Illingen-Uchtelfangen
 • Verkoop van hoogwaardige producten uit de producttakken
  • Symbiontische Reinigung®
   Schoonmaakproducten en -benodigdheden
  • natural wellness
   Beauty- en wellness producten
  • best friends
   Premium dierenvoeding voor honden en katten en aanvullende producten
 • In totaal omvat het assortiment 350 verschillende producten.
 • Meer dan 100.000 proWIN verkooppartners in Duitsland en de aangrenzende buurlanden
 • 138 medewerkers stand 1 maart  

proWIN Bildung und Service GmbH

 • Oprichting: 01.01.2014
 • Bedrijfsleider: Steffen Bug
 • B + S GmbH staat voor de opleidingen en vervolg opleidingen van verkooppartners in de proWIN Akademie in Landsweiler-Reden.
 • Portfolio: scholingen en workshops inzake productkennis en time management en leiderschapsontwikkeling
 • 28 medewerkers stand 1 maart
 • Catering Akademie: cateraar Sander Gourmet

Buitenlandse ondernemingen

In het kader van de internationalisering werden er tot nu toe drie buitenlandse dochterondernemingen opgericht: proWIN international France Sàrl, proWIN Nederland B.V., proWIN Belgium PGmbH.  De ontwikkeling van andere landen staat op de planning.
Bedrijfsleiding: France Sàrl en proWIN Nederland B.V.: Michael Winter en Stephan Kropf, proWIN Belgium PGmbH: Ingolf Winter.

Andere opleidingsbases

Naast de Saarlandse proWIN-opleidingsinstelling in Landsweiler-Reden, zijn er intussen Akademie-dependances in het Noorden en Zuiden van Duitsland. Het grootste gedeelte van de opleidingen en workshops vindt echter ook in de toekomst plaats in het Saarland.

Kwaliteitskenmerk arbeidsomstandigheden

proWIN heeft naam gemaakt als eerlijke werkgever voor Saarlandse werknemers en betrouwbare partner in de directe verkoop. Gebaseerd op een van de proWIN-slogans: proWIN maakt huishoudens succesvol schoon en mensen mooi succesvol! Kortom: serieuze en succesvolle direct marketing!

De activiteit van zelfstandige verkooppartner komt mensen die waarde hechten aan flexibiliteit, bv. ouders, ten goede: het biedt grote bewegingsruimte om tijd vrij in te delen en maximale onafhankelijkheid - en dat zonder risico's. Want achter de verkooppartners staat een ervaren backoffice met contactpersonen voor alle vragen.

Aantrekkelijke groeikansen: er wordt royaal geïnvesteerd in de ontwikkeling van leidinggevenden. proWIN wordt als een van de pioniers in de branche gezien wat betreft het opleiden van verkooppartners tot leidinggevenden. Als eerste directe verkoop bedrijf ooit heeft proWIN de voorwaarden gecreëerd om de verworven leiderschapsvaardigheden meetbaar en aantoonbaar te maken. Wie graag "zwart op wit" wil hebben dat hij/zij zich de benodigde kennis heeft eigen gemaakt, medewerkers verantwoordelijk en adequaat kan stimuleren, heeft de mogelijkheid om dit te doen door middel van het IHK-certificaat. In samenwerking met de Saarlandse Industrie- und Handelskammer kunnen proWIN leidinggevenden een kwalificatieproces doorlopen.  Als u voldoet aan alle gestelde eisen, ontvangt u aan het eind een officieel erkend certificaat.


Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op via:

E-Mail: presse@prowin.net

Ga terug